Kezelések - All-on-six fogpótlás

Az egész fogívre kiterjedő, implantátumokon rögzített fogpótlás. Teljes foghiány esetén is kiváló, akár azonnali megoldás a hiányzó fogak pótlására.

Bővebben:

Az all-on-six fogpótlás lényege, hogy teljes foghiány esetén az összes fogat az egy darabból készülő körhíd pótolja, amelyet a fogív mentén - lehetőség szerint - egyenletesen behelyezett, hat darab implantátumhoz rögzítünk.

A körhíd biztosítja a rágóerők egyenletes elosztását az implantátumok között, valamint elkerülhetővé teszi az implantátumokat érő oldalirányú, hajlító és csavaró erőhatásokat.

Ha az állcsont elég erős hozzá, akkor a páciens az implantátumok behelyezését követően, 1-2 napon belül megkaphatja az akrilátból készült, ideiglenes pótlását, amelyet ugyanúgy csavarokkal rögzítünk az implantátum felépítményekhez, mint a végleges körhidat.

Az előírt, általában 3-6 hónap közötti gyógyulási idő lejárta után ellenőrző röntgent készítünk, lenyomatot veszünk, és pár nap alatt elkészül a végleges, kerámia pótlás. A rögzítő csavarokat esztétikus töméssel fedjük, így kívülről semmi sem mutatja, hogy a páciens implantátumokon rögzített körhidat visel.

A csavaros rögzítés előnye, hogy szükség esetén oldható. Így, ha később valami miatt korrekcióra, javításra lenne szükség (pl. a kerámia bevonat megsérülése esetén), akkor a körhíd roncsolás nélkül, az implantátumokat érintetlenül hagyva eltávolítható, majd újra rögzíthető.