Kezelések - Fogeltávolítás

Ha egy fog, illetve a fogat körülvevő szövetek annyira károsodtak, hogy a fogat már nem lehet megmenteni, vagy a páciens egészsége érdekében, más ok miatt nem maradhat a helyén, akkor el kell távolítani. A fogeltávolítást minden esetben fájdalommentesen, a lehető legkíméletesebb módon végezzük.

Bővebben:

A modern fogorvoslás alapelveivel összhangban azt valljuk, hogy az embernek a saját fogai a legjobbak. Éppen ezért mindent megteszünk, hogy a természetes fogak épségét megőrizzük, illetve helyreállítsuk. Sajnos azonban vannak olyan esetek, amikor már nem lehet vagy a páciens egészsége szempontjából nem érdemes az adott fogat megmenteni. Ilyenkor kell eltávolítani a fogat.

A fogeltávolítást mindig érzéstelenítés mellett, fájdalommentesen végezzük. A fog gyökerének, illetve gyökereinek fokozatos meglazításával, a megfelelő technikák alkalmazásával elérhető, hogy a környező szövetek (csont, íny, szomszédos fogak) csak minimális mértékben sérüljenek. Ez nemcsak a gyorsabb gyógyulást segíti elő, hanem a későbbi fogpótlás számára is biztosítja a lehető legjobb feltételeket.

A kíméletes foghúzással megőrzött állcsontba például sokkal könnyebben lehet a foghiány pótlására szolgáló implantátumot beültetni.