Kezelések - Ózonkezelés

Az ózonkezelés segítségével egy behatárolt területen nagyon hatékonyan, fájdalom és mellékhatások nélkül, szinte azonnal elpusztíthatók a kórokozók.

Bővebben:

Az ózont a 20. század első felében széles körben használták fertőtlenítésre a gyógyászatban. Bár alkalmazása azóta az antibiotikumok fejlődésének köszönhetően háttérbe szorult, bizonyos területeken ma is kiváló segítség a fogorvos számára.

Az ózon hatásmechanizmusának lényegét az alábbi ábra szemlélteti.

Az ózongenerátor segítségével a levegő oxigénatomjai (O2) ózonmolekulákká (O3) alakulnak át. Az ózon instabil molekula, normál körülmények között magától elbomlik: stabil oxigénmolekula (O2, a levegőben is ez található meg) és rendkívül reaktív, atomi oxigén lesz belőle, amely károsítja a baktériumokat, vírusokat felépítő molekulákat. Mivel az egészséges emberi sejtekre ebben a koncentrációban nem ártalmas, az ózon segítségével, mellékhatások nélkül, közvetlenül fertőtleníthető a kívánt terület a szájüregben.

Az ózonterápia alkalmas a szájüregi gyulladásos folyamatok kezelésére, parodontális tasakok fertőtlenítésére, műtét után gyulladás csökkentésére, gyökérkezelés során a gyökércsatornák fertőtlenítésére, valamint a fogszuvasodás fúrás nélküli kezelésére.