Kezelések - Gyermekfogászat

Bár nem vagyunk gyermekfogászat, mégis kiemelt figyelmet fordítunk a legkisebbekre. Hiszünk abban, hogy a gyerekeknek nem kell feltétlenül félniük a fogorvostól, sőt kellemes élmény is lehet számukra a fogászaton tett látogatás. Ha segítünk a gyerekeknek a megfelelő szájápolási szokások kialakításában, és időben elvégezzük a szükséges megelőző, illetve fogmegtartó kezeléseket, akkor fájdalommentesen biztosíthatjuk, hogy felnőtt korukban is minél tovább megőrizhessék saját fogaik egészségét és szépségét!

A gyerekeknek elmagyarázzuk, miért és hogyan kell fogat mosni, szükség esetén felhívjuk a figyelmüket az ínygyulladás veszélyeire.

A szuvas tejfogakat is be kell tömni, ha lehet, akkor még mielőtt megfájdulnának, és néha a kisiskolásoknál is szükség van fogkőeltávolításra.

Nagyon gyakori kezelés a gyerekeknél a barázdazárás.

Kiterjedt szuvasság esetén, ha különösen érzékeny a fog, akkor legkisebbeknél nagyon jó alternatíva a hagyományos tömés helyett az ózonkezelés.

Az ellenőrző vizsgálatok alkalmával időben kiderül az is, ha fogszabályozásra van szükség.

A legfontosabb azonban, hogy rendszeresen ellenőrizzük a fogaikat, és megszokják, megtapasztalják, hogy a fogorvosnál tett látogatás jó dolog!